Вучич пояснив, що підтримує Україну, бо вона "не зробила нічого проти" Сербії

Четвер, 5 липня 2018, 09:13

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що підтримує територіальну цілісність України, оскільки Київ не робив нічого проти Сербії.

Про це пише N1.

Вучич прокоментував питання російського журналіста, який зазначив, що візит до Сербії українського президента Петра Порошенка є логічним продовженням зовнішньої політики Сербії, яка намагається балансувати між Росією і Заходом, чим невдоволені обидві сторони.

"Я запитую вас, що зробила Україна проти Сербії та проти сербів? Чи можете ви відповісти мені? Я навіть не можу цього зробити. Не хвилюйтеся, не можу ні я, ні ви. Як і коли я запитую людей із Заходу, що Росія зробила проти нас. А коли вони запитують мене: "Що ми зробили проти вас?", у мене є цілий список", - сказав Вучич.

Крім того, він зазначив, що у Сербії є велика кількість громадян, які у конфлікті між українцями і росіянами підтримують останніх.

На спільній з Петром Порошенком прес-конференції у Белграді Вучич заявив, що Сербія підтримує територіальну цілісність України так, як Україна підтримує територіальну цілісність Сербії.

Зазначимо, Сербія голосувала (та ще й неодноразово) проти резолюції ООН щодо Криму, хоча Вучич неодноразово заявляв про неможливість визнання анексії півострова Росією.

Детальніше читайте у статті "Візит до друга Путіна: навіщо Петро Порошенко відвідав Сербію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.