Влада Білорусі арештами зірвала візит лідерів опозиції до Польщі

Четвер, 5 липня 2018, 10:55

Білоруські силовики арештували близько двадцяти осіб, які брали участь в альтернативному відзначенні Дня незалежності Білорусі та акціях протесту. Серед затриманих були Мікола Статкевич та Ригор Кастусьоу, які у середу мали приїхати до Варшави на зустріч з польськими парламентарями.

Про це пише "Польське радіо".

"Білоруська влада не могла не знати, що частина затриманих планувала взяти участь у сьогоднішніх заходах, тому це демонстративний крок, який показує, що репресії будуть продовжуватися, а влада контролює ситуацію в Білорусі. І в будь-який момент влада може застосувати проти своїх опонентів увесь репресивний апарат", - заявив Юрій Губаревич з руху "За Свободу!"

Комісія закордонних справ Сенату Польщі одноголосно прийняла постанову про ситуацію в Білорусі, закликавши польський уряд допомогти звільненню білоруських опозиціонерів

"Ми чітко висловили нашу оцінку, що єдиним ефективним способом впливу на ситуацію в Білорусі є відкритий діалог з офіційною владою у Мінську з одночасною лібералізацією права, відкриттям білоруської влади до демократизації та свободи слови. Іншими словами, йдеться про діалог за певних умов", - зазначив віце-голова комісії Роберт Тишкевич з "Громадянської платформи".

Статкевича звільнили ввечері 4 липня, суд заочно оштрафував його. Багатьох інших діячів та активістів досі утримують за ґратами. Доля деяких затриманих невідома, передає "Хартыя'97".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: