Литва вступила до Організації економічного співробітництва

Четвер, 5 липня 2018, 13:00

Литва офіційно стала 36-м членом Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) - клубу розвинених держав. 

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, пише NRA.

За її словами, 5 липня уряд Франції депонував договір про вступ Литви до ОЕСР, чим завершив процедуру щодо Вільнюса.

Грибаускайте підкреслила: Литва готова разом з ОЕСР шукати рішення для протистояння викликам глобальної економіки. У спеціальному економічному огляді ОЕСР наголошується, що за останні 10 років економічне зростання в Литві було вищим, ніж у більшості країн-членів цієї організації. Тим не менше, в Литві досі існує соціальна нерівність, проблеми старіння населення та еміграції.

Естонія стала членом ОЕСР у 2010 році, а Латвія - 2016 року. Спочатку членство в Організації економічного співробітництва та розвитку обійдеться Литві в 2,8 мільйона євро на рік, але з 2022 року цей членський внесок може зменшитися до 1,8 мільйона євро.

ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 36 найбільш розвинених держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина , Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея, Японія, Латвія, Литва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.