Латвія ратифікувала договір про приєднання до ОЕСР

Четвер, 16 червня 2016, 16:29

Сейм Латвії у четвер 16 червня ратифікував договір про приєднання країни до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), який прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучинскис і генеральний секретар ОЕСР Анхель Гуррія підписали 2 червня.

Про це повідомляє портал LSM.lv.

"У зв'язку з приєднанням до ОЕСР Латвія повністю повернулася в західні міжнародні організації, подавши інвесторам недвозначний сигнал: підприємницьке і правове середовище в нашій країні відповідає стандартам високого рівня", — наголосила спікер Сейму Інара Мурнієце.

Вона подякувала парламентарям за виконану підготовчу роботу — прийняття поправок до багатьох законів, що дозволило забезпечити відповідність законодавства Латвії високим стандартам ОЕСР. Спікер зазначила: вступ до ОЕСР — не завершення процесу розпочатих реформ, а тільки їх каталізатор.

Латвія стала 35-ю країною-учасницею ОЕСР, а про своє бажання приєднатися до альянсу заявила ще в 1996 році. Переговори про вступ Латвії в організацію були розпочаті у 2013 році, коли прем'єр-міністром був Валдіс Домбровскіс, нині віце-президент Єврокомісії. Він був присутній і на урочистій церемонії підписання договору Латвії з ОЕСР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.