Кремль спростував угоду Путіна з Трампом напередодні саміту

П'ятниця, 6 липня 2018, 14:15

Москва і Вашингтон не домовлялися про необхідність виведення військ Ірану з Сирії.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитрій Пєсков, пише РБК.

"Джерела підводять. Повідомлення про те, що дві країни обговорюють третю країну і схвалюють без неї якісь рішення - навряд чи це реалістично. Тому ці повідомлення не відповідають дійсності", - підкреслив речник Кремля.

Раніше міжнародне агентство Bloomberg повідомило, що кремлівські чиновники ведуть інтенсивні переговори зі своїми колегами у Вашингтоні, щоб укласти хоча б одну угоду, яка, як вони сподіваються, дозволить президенту США Дональду Трампу представити свій саміт з главою РФ Владіміром Путіним як тріумф, який виправдовує кроки з відновлення американсько-російських відносин.

Зокрема йшлося про те, що Москва веде переговори з Тегераном, щоб той вивів війська із зайнятих територій в Сирії, куди мають зайти війська, лояльні президенту Сирії Башару Асаду.

Путін нібито дав свою принципову згоду на американські та ізраїльські вимоги, щоб іранські війська покинули південну Сирію, заявили агентству два радника Кремля.

Нагадаємо, за останні два тижні сирійська армія за підтримки машстабних бомбардувань авіації РФ зайняла великий шматок повстанської території на південному заході країни, ряд міст здався.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: