Росія запровадила підвищені мита на товари зі США

П'ятниця, 6 липня 2018, 16:21

Росія запровадила підвищені мита на деякі американські товари у відповідь на застосування Сполученими Штатами додаткових ввізних мит на сталь і алюміній.

Про це повідомила прес-служба російського Мінекономрозвитку в п'ятницю, інформує "Интерфакс".

"Компенсуючі заходи застосовуються у вигляді додаткових, підвищених ставок імпортних мит у розмірі від 25 до 40% від вартості товару, що ввозиться. Ними будуть обкладатися деякі товари США, аналоги яких виробляються в Росії", - наводиться в повідомленні коментар міністра економічного розвитку РФ Максима Орешкіна.

Повідомляється, що під заходи підпадають деякі види будівельно-дорожньої техніки, нафтогазового обладнання, інструменти для обробки металів і для буріння скельних порід, а також оптоволокно.

У міністерстві заявили, що збиток від американських торгових обмежень для російських експортерів оцінюється в $537,6 млн.

"Підвищення наших мит на даному етапі дозволить компенсувати тільки частину збитку - $87,6 млн. Це компенсація, на яку, за правилами СОТ, Росія зараз має право. Іншу частину компенсуючих заходів Росія зможе ввести або по закінченні трьох років з початку дії додаткових мит в США, або після рішення Органу з вирішення спорів СОТ про невідповідність американських заходів правилам організації", - відзначили в міністерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.