Дуда: події 40-х на Волині - це етнічна чистка, а не війна між Україною і Польщею

Неділя, 8 липня 2018, 15:30

Події на Волині 1942-44 років були не війною між Польщею та Україною, а етнічною чисткою.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у Волинській області на заходах, приурочених до 75 роковин Волинської трагедії, передає PAP.

"Це дуже сумна дата для багатьох польських родин, які в році 1942, 1943, 1944 втратили на Волині своїх близьких. За оцінками, близько 100 тисяч поляків тоді було тут убито; не воїнів, звичайних людей - фермерів, які обробляли землю, цілих сімей, жінок, дітей, стариків", - сказав Дуда.

"Це не була ніяка війна між Польщею та Україною, це була звичайна етнічна чистка. Просто мова йшла про те, щоб поляків з цих територій видалити", - додав він.

11 липня у Польщі відзначають Національний день пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами". Вперше на державному рівні роковини Волинської трагедії у Польщі відзначили торік.

Президент України Петро Порошенко у цей же день відвідав південний схід Польщі, де у неіснуючому сьогодні українському селі Сагринь урочисто відкрив Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. У березні 1944 року тоді від рук поляків загинуло 660 українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: