ФІФА попередила хорватського футболіста через відео щодо України

Неділя, 8 липня 2018, 17:30

ФІФА висловила офіційне попередження захисникові футбольної збірної Хорватії Домагою Віді, який разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем після перемоги над збірною Росії на Чемпіонаті світу записав відеозвернення зі словами "слава Україні!"

Про це пише The Washington Post.

"Ми можемо підтвердити, що дисциплінарний комітет ФІФА надіслав попередження гравцю Домагою Віді через його відеозаяви після матчу Чемпіонату світу з футболу 2018 року між Росією і Хорватією", - заявив міжнародний керівний орган футболу, який намагається присікати різні політичні виступи футболістів.

"Слава Україні, давай, давай!" - каже Віда на відео, а Вукоєвич додає: "Ця перемога за "Динамо" і за Україну. Хорватія, вперед!"

Відео викликало хвилю обурення в Росії. Обидва футболіста довгий час грали за київське "Динамо". Віда – з 2013-го по 2018-й, Вукоєвич – з 2008-го по 2015-й. Останній також провів у 2013 році півсезону в московському "Спартаку" на правах оренди, а нині працює скаутом у збірній.

На уточнююче запитання російських журналістів, чи малось в ролику на увазі, що перемога була для України, Віда заявив: "Ні. Ця перемога – для Хорватії. Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів "Динамо Київ", нічого іншого я на увазі не мав".

Віда, який забив гол росіянам, також висловив упевненість, що в Росії зрозуміють, що це жарт і додав, що "любить і росіян, і українців".

Зазначимо, президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович була присутньою на трибунах в Сочі у компанії глави російського уряду Дмитрія Медвєдєва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.