Розвідка Британії дізналася про підготовку атаки з боку РФ після завершення ЧС

П'ятниця, 6 липня 2018, 13:25

Британські розвідувальні агентства готуються на випадок, якщо Росія почне нову атаку на Велику Британію, щойно президент Владімір Путін завершить проведення Чемпіонату світу з футболу.

Про це повідомляє The Times.

За словами джерела у службі безпеки, існує розвідувальна інформація про загрозу ще одного замаху на вбивство або кібератаки на частину критичної національної інфраструктури, такої як енергетичний або водний об'єкт. "Це серйозно", - сказало джерело.

Джерела в уряді не надали конкретної розвідувальної інформації, але заявили, що існує підвищена небезпека можливості того, що Британія знову стане мішенню одного з видів зброї нетрадиційної війни Владіміра Путіна.

"Існує, безумовно, усвідомлення перспективи нападу з боку ворожих держав, зокрема Росії", - ззначив співрозмовник.

Високопоставлений військовий чиновник сказав виданню, що, на його думку, Москва може піти на дії проти Лондона ще до закінчення Чемпіонату світу 15 липня.

4 липня британська поліція заявила про отруєння під Солсбері двох осіб нервовим агентом "Новічок" - тим же типом речовини, якою в березні отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Британський уряд у застосуванні "Новічка" проти Скрипалів звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність. 

При цьому британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу. Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння "Новічком" двох британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії "брудною політичною грою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.