Форму збірної Хорватії, в якій та обіграла росіян на ЧС-2018, пошили у Грузії

фото
Понеділок, 9 липня 2018, 09:23

Збірна Хорватії, яка вийшла до півфіналу чемпіонату світу з футболу в Росії, виступає у формі, яку пошили в Грузії.

Про це свідчить інформація на офіційному сайті компанії Nike, яка шиє форму для "картатих".

На сайті компанії є фотографії форми національної збірної Хорватії з написом на ярлику "Made in Georgia". В описі товару також зазначено, що країною походження форми є Грузія. Як відомо, ця продукція, вироблена в Грузії,  в рамках вільної торгівлі постачається до Євросоюзу без мит.

 

Між Грузією та ЄС діє глибока та всеохоплююча зона вільної торгівлі, започаткована в рамках Угоди про асоціацію. Умови грузинської УА подібні до аналогічного договору між Україною та ЄС: від 2014 року грузинські товари постачаються до Євросоюзу без мит. Хорватія є однією з держав-членів ЄС. Користуючись цим, а також легкістю заснування бізнесу в Грузії, низка виробників перенесли до цієї країни свої виробничі потужності.

Нагадаємо, 7 липня збірна Хорватія в серії пенальті обіграла Росію - і після матчу екс-гравець "Динамо" Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, і скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!".

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження гравцеві, так як організація розцінила це як політичний жест.

Сам Віда пізніше заявив, що ніякої політики в його словах не було: "Ця перемога - для Хорватії. Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів "Динамо" Київ, нічого іншого я не мав на увазі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.