Парламент Грузії готується змінити законодавство у зв’язку з легалізацією марихуани

Середа, 1 серпня 2018, 13:14

Після рішення Конституційного суду Грузії щодо легалізації вживання марихуани парламент країни вже розпочав роботу над підготовкою відповідних змін до законодавства.

Про це повідомляє канал Rustavi2.

Очікується, що зміни будуть прийняті у вересні. Згідно з ними, вживання марихуани буде заборонено людям до 21 року, державним службовцям і представникам специфічних професій. Крім того, буде обмежена реклама марихуани.

Варто зазначити, що рішення Конституційного суду викликало протести у керівній партії Грузії. У "Грузинській мрії" вважають це рішення небезпечним, оскільки в країні побільшає людей, які вживають марихуану.

Крім того, у партії стверджують, що рішення КС створило законодавчий вакуум, який необхідно заповнити у найближчому майбутньому.

"Практично рішенням Конституційного суду у країні був створений законодавчий вакуум. Марихуана практично легальна, але юридично заборонена" - сказав голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Акакій Зоїдзе.

В опозицій ж привітали рішення КС, назвавши його перемогою суспільства над "репресивним режимом Іванішвілі".

Як повідомляла Європейська правда, у понеділок Конституційний суд Грузії ухвалив рішення про скасування адміністративної відповідальності за вживання та зберігання марихуани без мети її продажу. У своєму рішенні суд зазначив, що споживання марихуани представляє дію, захищену правом на вільний розвиток особистості, а людина, яка вживає цей легкий наркотик, завдає шкоди лише собі, а не суспільству.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.