Росіяни все частіше позбуваються нерухомості у Чорногорії - ЗМІ

Середа, 1 серпня 2018, 18:14

Росіяни, колись найчисельніші покупці нерухомості на на чорногорському узбережжі Адріатичного моря, тепер частіше продають своє майно, ніж купують нові об’єкти.

Про це пише Radio Slobodna Evropa.

За словами ріелторів, через падіння курсу рубля до євро після продажу росіяни отримують значні суми коштів, і отримують на батьківщині потужнішу купівельну спроможність.

Друга причина, що впливає на збільшення продажів росіянами нерухомості, – початок процесу легалізації об'єктів незаконного будівництва. Власники часто не хочуть розпочинати процес легалізації, тож бажають терміново продати майно, кажуть спеціалісти з нерухомості.

За даними Міністерства внутрішніх справ, в Чорногорії мають нерухомість близько 4500 громадян РФ. Лише в Будві, за муніципальними даними, розташовані близько 3600 квартир або будинків, що належать росіянам.

Незважаючи на збереження значного числа росіян серед тих, хто воліє придбати нерухомість у Чорногорії, клієнти тепер приходять з усього світу, зазначають ріелтори. На чорногорському ринку, за даними агенцій, найбільше клієнтів з Туреччини, США, Франції, Ізраїлю та країн Скандинавії. Ринок уже не зациклений в Будві, зріс попит на нерухомість в Которі та Которській бухті.

Найдорожча нерухомість розташована в приморських містах. У житлових районах Будви, Тівата і Котору квадратний метр можна придбати за 1500 до 5000 євро, але є й більш дорогі місця. В першу чергу, це проекти Lustica Bay, Порто Монтенегро (Тіват) і Portonovi (Херцег-Нові), в яких "квадрат" коштує від 8 до 12 тис. євро.

За даними ЗМІ, росіяни також все рідше купують нерухомість у Фінляндії і все частіше почали позбуватися своїх дач у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: