Міністр розвитку Німеччини застеріг ЄС через зростання населення Африки

П'ятниця, 10 серпня 2018, 12:05

Міністр розвитку Німеччини закликав ЄС створити посаду єврокомісара з питань Африки для координації політики ЄС щодо континенту.

Герд Мюллер в інтерв'ю Die Welt також закликав ЄС відкрити свої ринки для африканських товарів.

Він вказав на швидке зростання населення, заявивши, що протягом наступних десяти років в Африці буде побудовано більше міст, ніж в Європі в минулому столітті. Подібні цифри в рівній мірі є "викликом та можливістю", сказав міністр. 

Мюллер, член братньої партії ХСС канцлера Ангели Меркель, запропонував створити нову "Раду ЄС-Африка". 

Це, за його словами, також допоможе вирішити міграційну кризу в Європі, стимулюючи зростання і стимулюючи молодих африканців залишатися на континенті.

"Я впевнений, що молодь Африки залишиться вдома, якщо будуть перспективи для роботи і майбутнього", - сказав Мюллер.

Баварський політик також виступив за угоду між ЄС і Африкою, щоб відкрити більше юридичних можливостей для африканців працювати в Європі.

"В рамках цієї угоди ми, очевидно, будемо вимагати, щоб африканські країни погодилися повернути тих, чиї клопотання про надання притулку були відхилені", - сказав він.

Європейські країни повинні зробити більше для підтримки програми Африканського Союзу "Порядок денний на 2063 рік", сказав Мюллер, додавши, що нинішні проблеми будуть вирішені, якщо Європа і Африка будуть працювати разом.

Нині весь імпорт в ЄС з "найменш розвинених країн" не обкладається митом і квотами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.