Туреччина хоче перейти на розрахунки з Україною у національній валюті

Неділя, 12 серпня 2018, 12:13

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара готується перейти на розрахунки в національних валютах зі своїми найбільшими торговельними партнерами, в першу чергу – з Китаєм, Росією, Іраном та Україною.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на турецьку держагенцію Anadolu.

За словами Ердогана, якщо країни Європи теж захочуть скинути "кайдани" долара, то Анкара готова перейти з ними на аналогічні розрахунки.

Долари, євро та золото, вважає турецький президент, - це "кулі, гарматні ядра та ракети економічної війни проти нашої країни".

В Україні таку ініціативу поки що не коментують.

Нагадаємо, турецька ліра у п’ятницю знецінилася на 18% - найбільше з 2001 року на тлі заяви президента США Дональда Трампа про подвоєння митних тарифів на турецькі сталь і алюміній. До цього турецька ліра знецінилася на третину в цьому році на тлі побоювань більш широкого контролю Ердогана над економікою.

Внаслідок цього Ердоган закликав громадян Туреччини здавати долари і євро. "Якщо під вашою подушкою є долари, діставайте їх. Якщо є євро, діставайте їх. Негайно несіть їх в банки і конвертуйте в турецьку ліру, і таким чином ми боротимемося у цій війні за незалежність і майбутнє. Бо це мова, яку вони розуміють", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.