Рейтинг найкращих для життя міст вперше очолило європейське, Київ значно піднявся

фото
Вівторок, 14 серпня 2018, 14:28

Столиця Австрії Відень - найбільш придатне для життя місто у 2018 році. Цей титул протягом семи років поспіль утримував австралійський Мельбурн.

Такими є дані дослідницької компанії Economist Intelligence Unit (аналітичний підрозділ британського журналу Economist), пише Politico.

Рейтинг центру вперше очолило європейське місто. Серед європейських міст до ТОП-10 також увійшов Копенгаген.

"Підвищення рейтингів Відня, особливо в категорії стабільності, було достатньо для того, щоб місто обігнало Мельбурн", - пояснюється в доповіді, в якій також згадується низький рівень злочинності у Відні і вражаючі культурні ресурси.

Осака (Японія), Калгарі (Канада) і Сідней (Австралія) завершують ТОП-5.

Індекс оцінює якість життя у 140 містах за різними показниками, зокрема політичною та соціальною стабільністю, злочинністю, освітою та доступом до медичних послуг.

Київ цьогоріч посів 118-те місце, дещо покращивши позиції, порівняно з попереднім роком. 2017 року українська столиця була на 131-му місці.

"Протягом останніх 12 місяців Київ також продемонстрував значне поліпшення придатності до життя завдяки відновленню економічного зростання та відносній політичній стабільності, попри конфлікт на Донбасі", - вважають автори дослідження.

З іншого боку, протягом 5 років рейтинг Києва показав найстрімкіше падіння серед інших міст, знизившись на 12,6%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.