Заколот у Швеції: поліція заявила про нові підпали авто і перші арешти

фото
Середа, 15 серпня 2018, 10:29

Двох чоловіків, яким 16 і 21 рік, утримують під вартою за підозрою у підпалі з обтяжуючими обставинами в зв'язку зі спалахом автомобільних пожеж в районі Гетеборга на західному узбережжі Швеції.

Про це пише The Local.

Поліцію і пожежні служби викликали на низку пожеж в районах Гетеборга, а також у інших містах в понеділок увечері. Загалом в ту ніч згоріло близько 80 автомобілів, кажуть вони.

Свідок розповів місцевим, що бачив, як півдесятка людей підпалювали машини і кидали пляшки із запальною сумішшю на автостоянці біля його будинку в Фролунді, зазвичай спокійному передмісті на південь від Гетеборга.

"Вони діяли як команда, абсолютно. Це було організовано. Вони точно знали, що намагаються робити", - сказав він.

Поліція заявила, що підозрювала, що напади були скоординовані в соціальних мережах. Характер пожеж понеділка незвичайний, він пройшов без яких-небудь інших зіткнень або заворушень напередодні спалення.

 
TWITTER: JJOHANJJANSON

Правоохоронці сказали, що впізнали багатьох людей, які, як вважають, були на місці злочину.

"Сьогодні і завтра ми візьмемо під варту більше людей. Я думаю, що це близько десяти молодих людей, що діють одночасно. Це кримінальні хлопці, старші підлітки, які живуть в цьому районі", - сказав у вівторок агентству новин Ден Віндт, глава поліції району великого Гетеборга.

"Ми дійсно знаємо, в яких групах це відбувається, і тепер будемо працювати з попередженням злочинності на місцях", - додав він.

 
hiddenhandnews

Ще чотири автомобілі були підпалені у вівторок ввечері, два в Вестра-Фролунді, який був одним із найбільш постраждалих районів у понеділок, один в Мельндалі за межами Гетеборга, а інший в прилеглому Боросі.

Неясно, чи пов'язані ці інциденти з масовими підпалами в понеділок в Тролхеттені і Гетеборзі.

"Це всього лише один автомобіль в кожному місці і це виглядає більш випадковим, але важко сказати, якщо це одна і та ж банда. На жаль, автомобільні пожежі не зовсім рідкість", - кажуть у поліції.

Підпали автомобілів, як правило, влаштовують у серпні, до початку навчального року, повідомила поліція.

У період з січня по липень поточного року, за попередніми статистичними даними Національної ради з попередження злочинності, зареєстровано 1835 таких пожеж порівняно з 263 за аналогічний період минулого року.

Прем'єр-міністр країни Стефан Льовен не стримався, коли говорив про напади: "Якого біса ви робите?"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.