Туреччина відповість, якщо США запровадять нові санкції - міністр

П'ятниця, 17 серпня 2018, 14:07

Туреччина обіцяє відповідь у разі запровадження Сполученими Штатами додаткових санкцій через затриманого американського пастора Ендрю Брансона.

Про це заявив міністр торгівлі Рушар Пекан, повідомляє AFP.

"Ми вже відповіли на основі правил Світової організації торгівлі і будемо продовжувати це робити", - сказав Пекан.

Вашингтон попередив у четвер про те, що він буде застосовувати більше санкцій, якщо Анкара не звільнить Брансона. Президент США Дональд Трамп напередодні назвав Брансона "заручником" Туреччини.

У червні США запровадили обмежувальні мита на турецьку сталь і алюміній, через що Туреччина у відповідь запровадила мита на товари з США із обсягом торгівлі на суму $1,8 млрд.

1 серпня США ввели санкції стосовно двох турецьких міністрів у справі американського пастора, обвинуваченого в підтримці тероризму в Туреччині. Ердоган заявив, що Анкара заморозить активи двох міністрів США у відповідь.

На початку серпня президент США Дональд Трамп заявив про підвищення мит на турецькі сталь та алюміній з 25 до 50 відсотків. Турецька ліра втратила 20% своєї вартості проти долара після цього рішення.

За цей рік турецька ліра вже втратила 40% своєї вартості, здебільшого через хвилювання про розширення президентського впливу на економіку та конфлікт зі Сполученими Штатами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.