На масштабних навчаннях у Латвії відпрацюють вторгнення "зелених чоловічків"

Понеділок, 20 серпня 2018, 13:54

У Латвії в понеділок почалися найбільші після відновлення незалежності військові навчання "Намейс 2018", які триватимуть до 2 вересня.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на міністерство оборони Латвії.

Як розповів командувач Національними збройними силами Латвії Леонід Калниньш, на навчаннях буде перевірятися здатність збройних сил захистити Латвію від будь-якого виду загрози.

"Це можливість тренувати не тільки збройні сили, але і обороноздатність Латвії в цілому, тому що в навчаннях візьмуть участь партнери", - сказав він.

У навчаннях "Намейс 2018" візьмуть участь військовослужбовці, ополчення, співробітники структур МВС, представники союзних армій - загалом майже 10 тисяч осіб.

Як раніше заявив Калниньш, під час навчань буде враховуватися досвід подій в Україні, тому в них включені елементи гібридної війни, зокрема, спонтанне виникнення заворушень у двох містах з участю озброєних людей без знаків розрізнення. Спочатку заворушення будуть придушуватися структурами внутрішніх справ, а потім їм на допомогу прибудуть збройні сили. У ролі противників виступлять солдати союзників по НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.