Президент Сербії "ледь не заплакав", коли побачив російські винищувачі в дії

фото
Вівторок, 21 серпня 2018, 15:29

Сербська армія взяла на озброєння два російських винищувачі МіГ-29 у той час, як сербська влада веде подальші перемовини з РФ про покупку військового озброєння – у тому числі бойових та транспортних вертольотів.

Як повідомляє Mondo.rs, два відремонтованих винищувачі МіГ-29 успішно виконали перші польоти з аеродрому у Батайніці. Кожен політ тривав 35 хвилин.

Участь у церемонії у вівторок взяв президент Сербії Александр Вучич. Він заявив, що "ледь не заплакав", коли побачив російські винищувачі в дії. Він запропонував, щоб літаки були названі на честь героїв, які захищали Сербію "від агресії НАТО" в 1999 році.

 

Вучич заявив, що винищувачі візьмуть участь у грандіозному військовому параді в листопаді, який відвідає президент Росії Владімір Путін та інші іноземні високопосадовці.

Росія безкоштовно передала Сербії шість уживаних винищувачів МіГ, модернізація яких обійдеться Сербії у 185 мільйонів євро.

 

Сербія позиціонує себе як нейтральна країна, не прагне членства у НАТО, але водночас має військові домовленості з РФ. Збройні угоди Белграда та Москви можуть спричинити додаткову напруженість на Балканах та збільшити вплив РФ у регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: