Євродепутат від Мальти наполягає, що не порушував закон при наймі родичів

Вівторок, 21 серпня 2018, 20:10

Депутат Європейського парламенту від Мальти Девід Каса, який потрапив під хвилю критики через звинувачення у незаконному працевлаштуванні свого дядька та чоловіка сестри, наполягає, що не порушував при наймі рідних норм ЄС.

Політик відреагував на новину "Європейської правди", опубліковану із посиланням на видання Malta Today.

У листі до нашої редакції євродепутат заявив, що публікація мальтійського видання має на меті зіпсувати його репутацію. За його словами, проти нього ведеться цілеспрямована кампанія через критику мальтійського уряду. 

 
Девід Каса

Каса стверджує, що усі працівники, про яких йдеться в історії Malta Today, працюють асистентами за сумісництвом, отримують мізерну компенсацію. При цьому робота на євродепутата не є їх головним джерелом прибутку. "Відповідно до правил ЄС, усі члени моєї команди повністю дотримуються визначених вимог", - наполягає політик.

"Головною вимогою до робітників за цією "посадою" є лояльність, оскільки їхнім головним обов’язоком є робота з місцевим виборчим округом та безпосередньо виборцями. Можна було б поставити етичні питання, якщо я, наприклад, надав їм працевлаштування на посаду політичного радника з питаннь зайнятості (advisor on Employment policy), оскільки ця позиція вимагає багатьох навичок та досвіду і цю посаду завжди обіймає найбільш кваліфікований кандидат. Але це не так і мова йде про позиції, які не вимагають жодних технічних навичок", - пояснює Каса.

Депутат заявляє, що мальтійське видання є провладним, а тому намагається очорнити його репутацію.

"Мета історії Malta Today спрямована на пошкодження моєї репутації, використовуючи дезінформацію та просто брехню. Це частина узгоджених зусиль та дій правлячої партії, щоб придушити своїх критиків", - зазначив Каса.

Він додав, що останнім часом отримував погрози за вимоги розслідувати корупцію та відмивання грошей в мальтійському уряді. "Я також став об'єктом тривалої та скоординованої кампанії ненависті онлайн, де минулого тижня активісти правлячої партії закликали мене повісити", - додав євродепутат.

 "Я був і залишаюсь активним прихильником та адвокатом захисту журналістської діяльності, та особливо журналістських розслідувань… Але ця стаття не є наслідком чесної журналістської діяльності - вона є образливою до журналістики у цілому, і є зрадою до жменьки читачів Malta Today, які, можливо, все ще перебувають під враженням, що ця газета не є в кишені правлячої партії", - заявив Каса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.