Президент Хорватії пояснила теплі стосунки з Путіним

Понеділок, 27 серпня 2018, 19:00

Останніми роками зв'язки Хорватії з Росією поглибилися, зокрема, завдяки угодам з російськими компаніями "Газпром" і "Сбербанк".

Про це пише The Guardian.

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович захищає свої теплі стосунки з російським президентом Владіміром Путіним, запевняючи у необхідності "поглиблювати співпрацю" з РФ, зазначає видання.

"Я рада, що президент Трамп і президент Путін провели зустріч, і сподіваюся, що їхні стосунки продовжаться. Я не можу зрозуміти, як ми можемо вирішити деякі з питань, які так сильно впливають на нас у Хорватії та ЄС і в інших місцях, таких як війна в Сирії, не розмовляючи з Росією. Переговори з Сербією були надзвичайно складним процесом, але врегулювання прийшло набагато раніше, ніж я коли-небудь сподівалася", - сказала вона.

 
Getty

"Коли я ховалася у бомбосховищах тут, у Загребі, я думала, що ніколи не буде часу, коли Хорватія і Сербія знову будуть в мирі", - додала вона.

Під час візиту до Росії на Чемпіонат світу з футболу хорватський лідер подарувала Путіну футболку збірної Хорватії. Грабар-Кітарович заявила, що вже двічі запросила президента РФ  здійснити державний візит у Загреб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: