Зіткнення у Німеччині: федеральний уряд готовий допомагати поліції

Вівторок, 28 серпня 2018, 14:55

Федеральний уряд Німеччини готовий надати поліцейську допомогу землі Саксонія, якщо її влада звернеться з відповідним проханням.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер у вівторок на тлі зростання стурбованості з приводу здатності держави стримувати насильство після сутичок у місті Хемніц, пише Reuters.

Зеегофер, лідер баварських консерваторів, сказав, що стурбованість громадськості з приводу ножового поранення німця зрозуміла, але в німецькому суспільстві не має місця для закликів до насильства або насильницьких дій.

"Поліція Саксонії перебуває у складній ситуації. Якщо буде потрібно, федеральний уряд готовий надати заходи підтримки поліції", - йдеться в заяві міністра.

У понеділок у східнонімецькому місті Хемніц відбулися зіткнення ультраправих демонстрантів з протестувальниками лівих сил після того, як іракець і сирієць були заарештовані за нанесення смертельних ножових поранень 35-річному німцеві, що спровокувало демонстрації, в ході яких мігранти зазнавали переслідувань та нападів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.