Порошенко хоче створити новий орган з координації судів України проти РФ

Вівторок, 28 серпня 2018, 16:16

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна повинна створити новий орган, що буди опікуватися міжнародними юридичними процесами, що пов’язані із російською агресією.

Про це він заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

Президент згадав про успіхи України у відстоюванні власних інтересів у міжнародних юридичних інституціях, в тому числі про перемогу у Стокгольмському арбітражі.  

"За останні роки ми досягли відчутних результатів і у справі притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності. Завдяки вивіреним заходам практично всі впливові міжнародні організації і альянси зафіксували акт агресії Росії проти України", - заявив він.

Водночас, на думку президента, Києву потрібен окремий орган для подальшої координації таких дій.

"Статус держави-агресора за Росією закріплено і в українському законодавстві. І я наполягаю на якнайскорішому створенні координаційного органу з формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків, як це передбачено у моєму законі про деокупацію Донбасу, який ухвалила Верховна рада", - заявив  він.

Порошенко не уточнив, яким має бути статус цього органа та хто його очолить. Як відомо, зараз цю координацію здійснює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.