У Німеччині вважають, що "фейкові новини" розпалили безлади в Хемніці

Середа, 29 серпня 2018, 11:47

Німецькі посадовці звинуватили "фейкові новини" в соціальних мережах у тому, що вони допомогли розпалити праворадикальне насильство у східнонімецькому місті Хемніц в останні два дні.

Про це пише DW.

"Ми повинні визнати, що мобілізація в інтернеті була сильнішою, ніж у минулому", - сказав Міхаель Кречмер, прем'єр федеральної землі Саксонії, де спалахнули масові безлади.

У понеділок у східнонімецькому місті Хемніц відбулися зіткнення ультраправих демонстрантів з протестувальниками лівих сил після того, як іракець і сирієць були заарештовані за нанесення смертельних ножових поранень 35-річному німцеві, що спровокувало демонстрації, в ході яких мігранти зазнавали переслідувань та нападів.

Кречмер зазначив, що гнів натовпу грунтувався на "ксенофобських коментарях, непревдивій інформації та теоріях змови ... він грунтувався на фейкових новинах".

Головний редактор щоденної газети "Freie Presse" у Хемніці Торстен Кледіч сказав, що він і його колеги намагалися боротися з фальшивими новинами в інтернеті, проте у цьому випадку їх було складно побороти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.