Європейське агентство з лікарських засобів втратить 30% персоналу через Brexit

П'ятниця, 3 серпня 2018, 10:02

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) має додатково скоротити обсяги операцій, оскільки скорочення персоналу буде більшим, ніж очікувалося.

Про це повідомляє Euractiv.

"Загалом, EMA очікує, що скорочення персоналу становитиме близько 30% з високою ступенем невизначеності щодо утримання персоналу в середньостроковій перспективі", - йдеться у заяві організації.

EMA налічує близько 900 співробітників і є найбільшою установою ЄС, яка постраждала від рішення Великої Британії залишити Європейський Союз.

Минулого року ЄС прийняв рішення перенести штаб-квартиру організації з Лондона до Амстердама до кінця березня 2019 року, коли Британія вийде з ЄС.

Початкові опитування персоналу показали, що 19% працівників можуть відмовитися від переїзду до Амстердама, але зараз агентство вважає, що цифри значно занижені, тим більше що 135 короткострокових контрактників більше не зможуть працювати згідно з правилами роботи в Нідерландах.

У результаті агентство скоротить низку заходів, включаючи міжнародне співробітництво, перегляд керівних принципів та публікацію клінічних даних.

"У короткостроковій і середньостроковій перспективі EMA доведеться переорієнтувати свої ресурси, щоб повністю підтримувати свою основну діяльність, пов'язану з оцінкою та наглядом лікарських засобів, до рівня якості та в очікувані терміни", - сказано в повідомленні.

EMA була заснована в Лондоні у 1995 році, виступаючи в ролі єдиного представника для затвердження та моніторингу безпеки лікарських засобів в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.