Російські тролі атакували президента Італії – ЗМІ

П'ятниця, 3 серпня 2018, 13:36

У ніч з 27 на 28 травня, через декілька годин після того як президент Італії Серджо Маттарелла відмовився призначати євроскептика Паоло Савону міністром фінансів, проти нього була здійснена масована атака у соцмережах.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Так, приблизно о другій ночі у Twitter спостерігалася аномальна активність, коли протягом кількох хвилин були зроблені дописи проти Маттарелли з понад 400 профілів. Як зазначається, сліди усіх цих профілів ведуть до одного джерела – російської "фабрики тролів".

У дописах президента Маттареллу, часто у вульгарній формі, закликали піти у відставку.

І хоча, як зазначається, точну приналежність цих профілів до російської "фабрики тролів" встановити неможливо частина зних вже з'являлася у розслідування американського спецпрокурора Роберта Мюллера щодо російського втручання у вибори у США.

Нагадаємо, перша спроба партій "Ліга" та "Рух 5 зірок" сформувати уряд провалилася після того, як президент Італії відмовився затверджувати кандидатуру євроскептика Паоло Савони на посаду міністра фінансів.

В результаті Савона очолив Міністерство європейських справ.

Як повідомлялося, представники опозиційної італійської Демократичної партії вимагають заснувати парламентську комісію для проведення розслідування ймовірного впливу Росії на хід виборів шляхом поширення дезінформації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.