В МЗС РФ звинуватили владу Британії в тиску на поліцію

П'ятниця, 3 серпня 2018, 14:30

В МЗС РФ вважають, що влада Британії чинить на поліцію своєї країни жорсткий політичний пресинг в ситуації з розслідуванням інцидентів в Солсбері і Еймсбері.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомляє РИА "Новости".

За її словами, британська поліція, яка займається розслідуванням, не реагує на російські запити і відмовляється підтверджувати або спростовувати чутки.

Захарова вважає, що це свідчить про те, що з допомогою вкидань і спекуляцій Лондон намагається приховати правду і не допустити розкриття істини.

"Очевидно, що поліції доводиться вести розслідування під жорстким політичним пресингом, в цьому сумнівів немає, і це, до речі, доводить настійне прохання до російської сторони більше не звертатися в поліцію. Також розслідування проходить з урахуванням високих політичних ставок, які були зроблені у зв'язку з інцидентами в Солсбері і Еймсбері офіційним Лондоном", - заявила вона.

Нагадаємо, 30 червня в лікарню міста Еймсбері доставили 45-річного Чарлі Роулі і його співмешканку, 44-річну Дон Стерджесс. Вони були отруєні тією ж речовиною, від якої постраждали екс-шпигун Сергій Скрипаль і його дочка, знайдені 4 березня непритомними в британському місті Солсбері.

8 липня стало відомо, що Стерджесс померла, а Роулі через кілька днів прийшов до тями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: