Зарплата у Латвії перетнула психологічний рубіж і підійшла до мінімальної на Заході

Четвер, 30 серпня 2018, 11:39

Центральне статистичне управління Латвії оголосило, що середня зарплата за роботу на повну ставку в країні у другому кварталі 2018 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зросла на 8,4% (або 70 євро) до 1004 євро.

Про це пише Skaties.

"Разом зі стрімким зростанням економіки росте і добробут мешканців - оплата праці перетнула позначку в 1000 євро. Це психологічно і фінансово важливий рубіж, який наші співвітчизники нерідко згадували як чинник, який посприяє рееміграції. Розмір середньостатистичної зарплати в Латвії наближається до мінімальних зарплат в країнах еміграції", - заявив міністр економіки Арвіл Ашераденс.

Він підкреслив, що середня зарплата в Латвії вища, ніж у Литві, і при цьому зростає більш високими темпами, ніж в Естонії.

У Литві у другому кварталі 2018 року середня зарплата досягла 892 євро. Мета Литви - до 2020 року домогтися підвищення середньої зарплати до 1200 євро "на руки", заявляють в уряді, незважаючи на те, що МВФ закликав Вільнюс скоротити темпи підвищення мінімальних зарплат.

В Естонії середня зарплата становить понад 1200 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.