У США висунули звинувачення лобісту "Опозиційного блоку"

П'ятниця, 31 серпня 2018, 19:19

Американські прокурори пред'явили звинувачення Семюелу Паттену (діловому партнерові колишнього російського консультанта екс-президента України Віктора Януковича Костянтина Килимника) в уникненні реєстрації іноземним агентом для лобіювання інтересів української партії "Опозиційний блок".

Про це пише Reuters.

Паттена звинуватили у порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і прихованому лобіюванню "Опозиційного блоку" між 2014 і 2018 роками.

Костянтин Килимник - обвинувачений спеціальним прокурором США Робертом Мюллером разом з екс-главою передвиборного штабу президента США Полом Манафортом.

Килимник, за словами Мюллера, має зв'язки з російською розвідкою. Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, почасти через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем. Манафорта визнали винним за 8 з 18 пунктів обвинувачення.

У липні 2013 року Манафорт та Килимник прилетіли до Франкфурта на приватному літаку. Український екс-депутат Андрій Артеменко, якого багато хто вважає промосковським, заперечує, що йдеться про його літак.

Американські експерти з питань Росії розповіли, що вони підозрюють, що ця поїздка була прелюдією до розширення впливу РФ, щоб змусити уряд Януковича відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: