Манафорта звинуватили у таємних виплатах європейським політикам

Субота, 24 лютого 2018, 09:58

У новому обвинувальному висновку проти колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта йдеться про значні виплати європейським політикам.

Про це повідомляє The Hill.

Обвинувальний висновок був складений у середині лютого і відкритий у п'ятницю незабаром після того, як колишній помічник штабу Трампа Рік Гейтс визнав себе винним в рамках розслідування Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Манафорта звинуватили у тому, що він з допомогою Гейтса таємно фінансував группу вливових європейських політиків в обмні на підтримку ними вигідних уряду Віктору Януковича позицій. Робота з лобіювання позицій Києва проводилася і в США.

"Хоча колишні політики, як видається, надавали незалежні оцінки діям уряду України, фактично вони були платними лобістами для України", - йдеться в обвинувальному висновку.

Манафорт переказав більше 2 млн доларів зі своїх офшорних рахунків на рахунки цих колишніх політиків.

Як повідомлялося, екс-помічник Пола Манафорта Рік Гейтс визнав себе винним у звинуваченнях щодо змови на федеральному рівні та наданні неправдивих свідчень.

Раніше колишньому політтехнологу Партії регіонів і екс-главі передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Полу Манафорту були пред'явлені звинувачення в ухилянні від податків на доходи, отримані в Україні.

Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, почасти через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.