Контингент НАТО у Косові покинув район на кордоні з Сербією

Неділя, 5 серпня 2018, 17:58

Військові з контингенту міжнародної місії під егідою НАТО в Косові і Метохії (KFOR) повністю залишили район водосховища Газіводе на кордоні з Сербією, де напередодні вони провели день.

За інформацією кореспондента РТС, на під’їздних дорогах до водосховища та ГЕС більше немає транспортних засобів та військових KFOR.

Зараз вони патрулюють головну дорогу в Зубіному Потоку та північну частину Косова.

Військові KFOR провели у районі Газіводе понад 13 годин напередодні. Вони повідомили виданню, що відпрацьовують регулярні навчання. Загалом там перебували 9 бойових машин американських військ і декілька десятків військових.

Командування KFOR у Приштині повідомило, що ця військова активність була запланована, а мова про контроль над водосховищем не йде.

Як повідомлялось, 3 серпня відбулося засідання Ради безпеки Косова, на якому розглядалася наявна інформація щодо намірів сербів на півночі Косова оголосити в односторонньому порядку сербську автономію.

У свою чергу в Белграді навпаки кажуть, що сили безпеки Косова за підтримки США планують таємне вторгнення на непідконтрольну їм північ Косова.

Президент Косова Хашим Тачі виступив зі зверненням до громадськості з проханням утримуватися від будь-яких провокацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: