Франція розслідує політ дрона над літньою резиденцією Макрона

Вівторок, 7 серпня 2018, 15:14

У Франції почали розслідування у зв’язку з польотом дрона над літньою резиденцією французького президента Форт-де-Брегансон.

Як повідомляє The Local, французька влада вивчає дрон, який в понеділок вдень пролетів над замком, де французький президент Еммануель Макрон і його дружина Бріджит проводять літню відпустку.

"Станом на зараз ведеться розслідування цього польоту безпілотника", - повідомив Єлисейський палац у коментарі агентству AFP, не розкриваючи деталей того, чи був безпілотник збитий з міркувань безпеки.

Французький уряд додав, що "вся програма відпустки президента є приватною і неофіційною", включаючи поїздки, які він здійснить під час двотижневої літньої перерви.

Форт-де-Брегансон, середньовічна фортеця на невеликому острові біля французького узбережжя, є офіційною резиденцією президента Франції з 1968 року.

Інцидент з польотом безпілотника у Франції відбувся менш ніж за день після того, як президент Венесуели Ніколас Мадуро пережив ймовірну спробу вбивства за участю двох дронів під час військового параду в Каракасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.