У МЗС Австралії допустили розширення санкцій проти РФ через хіматаку в Британії

Четвер, 9 серпня 2018, 10:45
Австралія може розширити санкції проти Росії за хімічну атаку в британському Солсбері, як це зробили США.

Про це заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, передає News.com.

"Я вважаю, що використання хімічної зброї в будь-який час, в будь-якому місці, за будь-яких обставин є мерзенним, воно не може продовжувати бути безкарним", - сказала вона.

За її словами, Австралія підтримує анонсовані Вашингтоном санкції у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки, однак прийматиме власне рішення з огляду на національні інтереси.

"Ми, звичайно, врахуємо санкції США щодо Росії і розглянемо наші обставини. Це дуже серйозне питання, і нам потрібно повністю оцінити наслідки цього", - зазначила очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства.

Австралія схвалила перші санкції проти РФ у червні 2014 року через агресію проти України, у вересні того ж року вони були поглиблені. Також Канберра вимагає від Росії компенсації сім'ям 38 австралійців, загиблих унаслідок катастрофи рейсу MH17 на сході України у 2014 році.

Весною 2018 року Австралія приєдналася до десятків інших країн, які після отруєння в Солсбері почали висилати російських дипломатів, що займалися непритаманною їм діяльністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: