Поліція Боснії перехопила 50 мігрантів у вантажному поїзді

Субота, 1 вересня 2018, 16:27

Боснійська поліція зупинила близько 50 мігрантів з Афганістану, Ірану та Пакистану, які намагалися проїхати з Сербії у вантажному поїзді.

Про це повідомляє Reuters.

Вантажний потяг з вугіллям зупинився біля боснійського прикордонного міста Зворник на березі річки Дріна. Після цього мігранти почали стрибати з вагону і втікати, деякі повернулися в Сербію. Група мігрантів залишилася на поїзді, а потім повернулася до Сербії.

"Мігранти перетинають річку Дріна (кордон між Сербією та Боснією), вони платять від 250 до 300 євро контрабандистам, щоб перевезти їх через Дріну", - розповів один із поліцейських.

Близько 11 тисяч осіб із Азії та Північної Африки прибули цього року до Боснії, хоча раніше країна не входила до так званого Балканського маршруту мігрантів.

Мігранти та шукачі притулку, більшість із них - з Афганістану, Ірану, Сирії та Пакистану, доходять до Сербії через Албанію та Чорногорію.

Деякі їдуть на пляжі на сербській стороні, прикидаючись туристами, а потім пливуть до боснійської сторони. Потім вони прямують на захід, щоб спробувати перетнути кордон із Хорватією, яка є членом ЄС.

Проте хорватська поліція збільшила прикордонні патрулі та повертає мігрантів, близько 5 тисяч осіб залишаються в Боснії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: