США пригрозять санкціями Міжнародному кримінальному суду в Гаазі – ЗМІ

Понеділок, 10 вересня 2018, 14:52

США у понеділок виступлять із жорсткою заявою на адресу Міжнародного кримінального суду в Гаазі, пригрозивши його суддям санкціями через їхню готовність розслідувати ймовірні злочини американських військових у Афганістані.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проект заяви радника Дональда Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона.

У своїй промові Болтон, як очікується, заявить, що США розірвуть будь-які стосунки з Гаазьким судом та використають всі засоби для захисту американських громадян і їх союзників.

"Сполучені Штати будуть використовувати будь-які засоби, необхідні для захисту наших громадян та наших союзників, від несправедливого судового переслідування цим незаконним судом", - заявить Болтон.

У заяві Болтона буде йтися, що адміністрація Трампа "буде боротися", якщо Міжнародний кримінальний суд продовжить розслідування імовірних військових злочинів, вчинених військовослужбовцями США та членами американської розвідки під час війни в Афганістані.

Вашингтон може заборонити суддям і прокурорам Міжнародного кримінального суду в'їжджати в США, заморозити їх активи та організувати проти них кримінальні переслідування.

Білий дім планує через Раду безпеки ООН відібрати у суду право переслідувати громадян США і союзних держав.

У сьогоднішньої промови Болтон також оголосить про закриття представництва Організації визволення Палестини в Нью-Йорку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.