США наклали санкції на сербського депутата Боснії

Вівторок, 11 вересня 2018, 12:56

Сполучені Штати наклали санкції на сербського депутата парламенту Боснії і Герцеговини за звинуваченням у "значній" корупції. Санкції накладені на Ніколу Спіріча за кілька тижнів до парламентських і президентських виборів у БіС.

Про це пише Reuters.

Спіріч, колишній прем'єр-міністр Боснії, є членом правлячої партії Сербської Республіки SNSD, очолюваної боснійським сербським націоналістом Мілорадом Додіком, який також потрапив під санкції США 2016 року за перешкоджання мирному процесу на Балканах.

Після війни 1990-х років Боснія була розділена на два автономні регіони: Сербська республіка та Федерація, де домінують мусульманські босняки та хорвати, пов'язані через слабку центральну владу.

"Спіріч здійснював корупцію та отримав вигоду від неї, зокрема шляхом прийняття неналежної вигоди в обмін на виконання громадських функцій та втручання у громадські процеси під час його перебування в складі Палати представників в Боснії та Герцеговині", - сказав Державний департамент США.

Санкції дозволяють США заборонити Спірічу та членам його сім'ї в'їжджати до Сполучених Штатів.

Спіріча підозрювали у корупції державні прокурори, але обвинувальний висновок так і не пред'явили.

"Я завжди підкорявся своїм людям і завжди був у розпорядженні всіх слідчих і судових установ у моїй країні", - сказав Спіріч.

Додик звинуватив посла США в Боснії у намаганні підірвати чиновників SNSD перед виборами 7 жовтня.

Минулого місяця Додик звинуватив посольство США в Сараєво у використанні американського агентства з розвитку для втручання в процес виборів на Балканах. Це звинувачення у посольстві назвали "дикою" теорією змови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: