США готові допомогти Києву озброєнням у зв'язку з агресією РФ у Азовському морі

Середа, 12 вересня 2018, 12:33

Росія встановила агресивний режим перевірок військових кораблів у Азовському морі, але Вашингтон готовий надавати допомогу Україні для зміцнення її оборонних можливостей.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер у інтерв'ю DW.

"Азовське море - це дійсно предмет серйозного занепокоєння. Росія різко наростила присутність військових кораблів і перевіряє вхідні та вихідні кораблі в настільки агресивній манері, як ніколи раніше. Це додатковий предмет стурбованості. Але у нас є загальне відчуття, що ми готові продовжувати надавати допомогу Україні для зміцнення її оборонних можливостей", - сказав він.

"Все починається з фундаментального рішення, яке прийняли минулого року, - зняти обмеження на постачаня озброєнь Україні, яке існувало за часів правління адміністрації Обами. Адміністрація Трампа ці обмеження зняла. Це призвело до поставок антиснайперських і протитанкових ракетних комплексів, які дуже корисні для України з точки зору оборони. Особливо протитанкові комплекси - щоб стримати нову агресію з боку Росії. Американський Конгрес схвалив новий пакет фінансових заходів з підтримки оборонних можливостей України", - додав Волкер.

13 серпня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2019 рік, в якому передбачено 250 мільйонів доларів на безпеку України.

Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачав виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.