Без угоди щодо Brexit позиція про виплати за вихід з ЄС зміниться – прем’єр Британії

Середа, 12 вересня 2018, 15:01

Велика Британія змінить позиції щодо фінансових виплат за вихід з Євросоюзу, якщо сторони не домовляться щодо угоди про Brexit.

Про це заявила британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей, повідомляє Reuters.

В рамках угоди про перехідний період після Brexit Британія погодилася заплатити ЄС протягом найближчих десятиліть від 35 до 39 мільярдів євро.

"Ми країна, яка шанує наші зобов'язання, ми віримо в верховенство закону, і тому ми віримо в дотримання наших юридичних зобов'язань. Однак ... конкретна пропозиція була зроблена в дусі нашого бажання укласти угоду з Європейським Союзом. Як сказали в самому ЄС, нічого не узгоджено доти, доки не буде узгоджено все. Без угоди позиція зміниться", - сказала Мей.

Головний переговірник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє раніше заявив, що сторони можуть домовитися щодо умов угоди через шість-вісім тижнів.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент зможе схвалити будь-яку угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Велика Британія вийде з ЄС 29 березня 2019 року.

Європарламент також хоче голосувати тільки після британського парламенту, щоб уникнути схвалення угоди, яка потім може бути відкинута в Лондоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.