Комуністи набрали вирішального впливу у політиці Чехії - ЗМІ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 14:54

Войтех Філіп, глава Компартії Чехії, взяв на себе зобов'язання підвищити пенсії чеських пенсіонерів, і зазначив, що політсила не підтримає бюджет на 2019 рік, якщо уряд не підтримає бачення комуністів.

Про це пише Bloomberg.

"Найбільш привабливою частиною нашої програми є соціальна справедливість, якої тут не існує", - вважає лідер Компартії.

Комуністи беруть участь у роботі уряду вперше після антикомуністичної революції 1989 року. Уряд Чехії домовилися сформувати рух ANO прем'єр-міністра Андрія Бабіша та Соціал-демократична партія. Однак цим партіям бракувало депутатів для більшості у парламенті і для отримання вотуму довіри вирішальною стала підтримка проросійських комуністів.

Правляча коаліція та комуністи об'єдналися у відмові приймати мігрантів. Бабіш та Земан також погодилися виконати вимогу Комуністичної партії обкласти податком компенсації, які отримують церкви країни за майно, захоплене колишнім комуністичним режимом. 

Водночас Бабіш відмовився пристати на деякі їхні вимоги, такі як відмова від участі чеських військових у планових ротаціях НАТО у країнах Балтії, а також підтримав легалізацію одностатевих шлюбів.

Комуністи мають 15 депутатів у 200-місному чеському парламенті. Середній вік депутатів-комуністів становить 75 років. Це більше, ніж середня тривалість життя в країні. Минулого року на парламентських виборах партія набрала 7,8% голосів. І це найнижчий показник з 1990 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.