США звинуватили РФ у підриві санкцій проти КНДР, скликають Радбез ООН

Субота, 15 вересня 2018, 13:39

Рада Безпеки ООН у понеділок збереться на термінову зустріч з ініціативи США, які заявляють про спроби деяких країн "підірвати і перешкоджати" санкціям проти Північної Кореї.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Американська місія в ООН заявила, що порядок денний буде полягати в тому, щоб "обговорити питання про імплементацію і посилення санкцій ООН" проти Пхеньяну, які покликані чинити тиск на КНДР, щоб змусити країну відмовитися від ядерної зброї.

Вашингтон незадоволений тим, що Росія домоглася внесення поправок в так звану середньострокову доповідь про санкції щодо КНДР, які можуть послабити режим санкцій проти Пхеньяна.

Держсекретар США Майк Помпео в п'ятницю звинуватив Москву в порушенні міжнародних санкцій.

"Росія активно намагалася підірвати резолюції Ради Безпеки ООН, роботу ... комітету ООН, який оцінює дотримання санкцій", - сказав він на брифінгу у Вашингтоні

Помпео сказав, що він сподівається, що комітет ООН з санкцій "опублікує оригінальний документ ... який показує чітку діяльність, пов'язану з санкціями і порушеннями санкцій".

На початку серпня Радбез ООН опублікував доповідь про те, що КНДР не припинила розробку ядерної та ракетної програм, хоча навесні північнокорейський лідер Кім Чен Ин на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом підписав угоду про денуклеаризацію Корейського півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.