Голова комітету ВР: раджу угорцям і не мріяти, автономію ми їм не дамо

Понеділок, 17 вересня 2018, 11:19

Голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що Будапешт тисне на Україну, в тому числі через блокування прогресу в НАТО, розраховуючи на згоду Києва створити на Закарпатті угорську національну автономію.

Про це вона заявила на засіданні Євроатлантичного форуму в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Представниця парламенту переконана, що угорська влада тисне на Україну в очікування на те, що зрештою Київ погодиться на створення угорської автономії.

"Я розумію,що Будапешт хоче до 2020 року, до сторіччя тріанону (мирного договору 1920 року, за підсумками якого Угорщина втратила 2/3 своєї території. – ЄП), мати перемогу і отримати угорську автономію", - пояснила вона.

"Я хочу сказати угорцям, щоб і не мріяли. Ніколи на Закарпатті не буде територіальної автономії угорців", - заявила Гопко.

Як відомо, раніше представники Угорщини неодноразово заявляли про прагнення до автономії у районі компактного проживання угорців. При цьому йшлось не лише про варіант територіальної, але також культурної автономії.

Схожі прагнення були в інших державах-сусідах Угорщини. Навесні парламент Румунії проголосував проти автономії для угорців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.