Між Францією і Угорщиною - новий виток словесної "перестрілки"

Понеділок, 17 вересня 2018, 13:41

Будапешт відповів на критику міністра з європейських справ Франції Наталі Луазо, яка назвала уряд Угорщини "популістами", які не дослухаються до свого народу.

"На відміну від заяви міністра європейських справ Франції, Угорщина була єдиною державою в Європі, де уряд запитував думку людей про нелегальну імміграцію", - заявив угорський міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто, пише прес-служба уряду.

Міністр зазначив: "Угорщина також не відмовляється від права захищати свої кордони, навіть якщо політики з Парижа, Брюсселя та Страсбурга хочуть забрати його у нас, щоб впустити сюди мігрантів".

Сійярто додав, що не угорці, а "боягузливі проіммігрантські політики не сміють запитати людей" щодо проблеми біженців.

Нагадаємо, Луазо заявила, що на відміну від Франції і лідерів ЄС, Угорщина та Італія не організували дебатів щодо майбутнього Європи. "Можливо, популісти бояться дозволити народу висловити свою думку", - наголосила Наталі Луазо.

Раніше голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про відмову Парижа "платити популістам Європи", зокрема урядам Польщі і Угорщини. Сійярто відповів, що Угорщина - "не колонія Франції".

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він є відкритим противником міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні і угорського прем'єра Віктора Орбана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: