MH17: Нідерланди прокоментували нові заяви Москви

Вівторок, 18 вересня 2018, 11:13

Уряд Нідерландів підтвердив, що довіряє висновкам Міжнародної Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи МН17 (JIT), згідно з якими Москва несе відповідальність за збиття пасажирського літака. 

Про це пише RFE/RL.

"Уряд узяв до уваги повідомлення у зв’язку з прес-конференцією Міністерства оборони Росії. Нідерланди цілковито довіряють виявленим JIT фактам і зробленим висновкам. Розслідування JIT має щонайвищу підтримку міжнародної спільноти. Уряд твердо вирішив повністю співпрацювати з кримінальним розслідуванням, яке ведуть усі причетні країни, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166", - йдеться у заяві.

17 вересня Росія показала запис нібито телефонної розмови українських військових як доказ збиття ними літака. JIT заявила, що буде ретельно вивчати інформацію, випущену Російською Федерацією, як тільки вона надасть відповідні документи для JIT, як це їй було запропоновано в травні 2018 року. При цьому слідчі наголосили, що попередні висновки Москви щодо причин трагедії, зроблені ще 2014 року, не відповідають дійсності.

24 травня JIT оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У результаті Австралія та Нідерланди сказали, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака. Москва відкидає причетність до катастрофи.

Усі 298 пасажирів та екіпаж були вбиті, коли літак, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи на сході України, де перебували підтримувані Росією бойовики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: