Ердоган після домовленості з Путіним стягує додаткові війська в Сирію

Вівторок, 18 вересня 2018, 16:58

Туреччина перекине більше військ до провінції Ідліб в Сирії після того, як вдасться укласти угоду з Росією щодо нової демілітаризованої зони у регіоні, з якої повинні вийти "радикальні" повстанці до 10 жовтня.

Про це пише Reuters.

Дамаск також привітав наміри укласти таку угоду, але пообіцяв продовжувати свої зусилля, щоб повернути "кожен дюйм" Сирії. Іран, другий головний союзник сирійського президента Башара Асада, заявив, що "відповідальна дипломатія" запобігла війні в Ідлібі. 

Ця угода зменшила загрозу наступу сирійського уряду. Ідліб - останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також для потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків). Туреччина раніше встановила 12 військових постів в Ідлібі і вже стягує техніку на кордон з Сирією.

США також виступають за усунення терористів з регіону і дали зрозуміти, що будуть реагувати на наступ Асада й РФ, якщо тільки у ході нього буде застосована хімічна зброя.

Напередодні президент Росії Владімір Путін заявив, що домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців.

Таким чином, принаймні на цей момент, Росія фактично поставила свої зв'язки з Туреччиною вище досягнення мети повернути всю Сирію під владу Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.