Сльозогінний газ у парламенті Косова: лідера опозиції посадили за ґрати

Середа, 19 вересня 2018, 12:12

Апеляційний суд в Приштині залишив в силі вирок, що передбачає ув’язнення лідера опозиційної партії "Самовизначення" Альбіна Курті та ще трьох депутатів цієї політичної сили.

Про це пише Мост.

Відповідно до ухваленого раніше рішення місцевого суду косовської столиці, чотири члени "Самовизначення" були засуджені до тюремного ув'язнення за використання сльозогінного газу в парламенті Косово і перешкоджання поліції при виконанні службових обов'язків у березні 2018-го року.

Альбіна Курті засудили до 17 місяців позбавлення волі, інших депутатів також чекає ув’язнення від 14 до 17 місяців.

Члени "Самовизначення" перешкоджали роботі парламенту, щоб не допустити ратифікації угоди щодо кордону з Чорногорією та договору про створення Асоціації сербських муніципалітетів.

Парламенту Косова все-таки вдалося ратифікувати угоду щодо чорногорьско-косовського кордону, але процес створення Асоціації сербських муніципалітетів так і не розпочався.

Окрім протидії опозиції, на сьогодні існує рішення Конституційного суду Косова, яким визнані неконституційними окремі пункти відповідної угоди, яка була підписана Приштиною та Белградом в Брюсселі при посередництві Європейського Союзу.

Лідер "Самовизначення" Альбін Курті закликав громадян до участі в акції протесту 29 вересня в 14:00 в Приштині. Головною причиною для протестів стали ідеї щодо розділення Косова та нинішня урядова політика.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.