Потерпіла від нового отруєння в Солсбері російська модель звинуватила Путіна

Середа, 19 вересня 2018, 13:55

Британський таблоїд The Sun опублікував імена чоловіка і жінки, які отруїлися 16 вересня у ресторані Prezzo в Солсбері – це 30-річна російська модель Анна Шапіро та її чоловік, 42-річний британець Алекс Кінг.

У інтерв’ю виданню Шапіро, уродженка Нижнього Новгорода, яка нині має громадянство Ізраїлю, стверджує, що стала жертвою російських "убивць, яких за нею послав Владімір Путін".

Шапіро з чоловіком були доставлені в лікарню після вечері в ресторані Prezzo, викликавши побоювання щодо нового отруєння нервово-паралітичним агентом військового класу "Новічок".

Проте поліція Вілтшира заявила, що потерпілі не постраждали внаслідок дії жодного "нервового агента" та не пов’язує їхній інцидент із минулими випадками отруєння в Солсбері та Еймсбері.

Однак таблоїд The Sun, посилаючись на джерела у сфері безпеки, повідомив, що Шапіро та Кінга ймовірно отруїли речовиною стрихнін – щурячою отрутою. Офіційно ця інформація не підтверджена.

 

Шапіро заявила виданню, що знайшла свого чоловіка на підлозі в туалеті ресторану з піною у роті. Він досі залишається в лікарні, проте вже при свідомості.

Шапіро стверджує, що її батько був генералом російської армії і грав у військовому оркестрі. Вона вважає, що напад міг бути цілеспрямованим, а росіяни могли думати, ніби вона британська шпигунка.

"Я впевнена, що росіяни вважають мене британською шпигункою. Я знаю багатьох багатих бізнесменів з центру Лондона, і через мій акцент люди часто роблять припущення щодо мене", - розповіла вона.

"Я була мішенню поплічників Путіна. Вони хочуть моєї смерті, оскільки я протистою Путіну і відвернулася від своєї країни. Росія здатна на все. Владімір Путін хоче моєї смерті", - прямо заявила Шапіро.

У середу речник Кремля Дмітрій Пєсков назвав абсурдними твердження про причетність Росії до нових отруєнь в Солсбері.

"Не думаю, що є сенс коментувати подібні повідомлення. Абсурдність переважної більшості інформації, яка йде з Солсбері, абсолютно очевидна", - цитує Пєскова агентство ТАСС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.