Єпископ Солсберійський засумнівався у розповіді Петрова і Боширова про відвідини собору

П'ятниця, 14 вересня 2018, 13:13

Єпископ Солсберійський Ніколас Хольтем cумнівається у тому, що двоє підозрюваних в отруєнні Скрипалів справді відвідували собор у Солсбері.

Про це він заявив в ефірі BBC Radio 4, повідомляє The Telegraph.

"Це все не здається правдоподібним, чи не так?", - зазначив єпископ, коментуючи заяви Александра Петрова і Руслана Боширова у інтерв'ю прокремлівському телеканалу RT.

"У нас немає жодних даних, які б дозволили провести їхній зв'язок з собором. Думаю, у інших таких даних теж немає. Немає жодного способу довести це", - сказав єпископ, відповідаючи на запитання, чи є записи з камер спостереження на підтвердження відвідин росіянами собору у Солсбері.

"Шкода, що вони не затрималися в місті на довше, де могли б вивчити собор і побачити будівлю, яка призначена для Господньої любові, і в якій відбуваються регулярні молитви для піднесення наших сердець. Тут є найвищий шпиль і зберігається копія Великої хартії вольностей, що стосується верховенства права. Здається, вони не бачили нічого з цього, чи не так?", - додав він.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, главред якого заявила, що чоловіки самі їй подзвонили і запропонували зустріч.

Вони підтвердили, що дійсно їздили в Солсбері, але тільки з туристичною метою – подивитися на "знаменитий своїм 123-метровим шпилем собор".

Вони також заперечили роботу на Головне розвідувальне управління РФ і заявили, що працюють у сфері фітнес-індустрії.

Британія відреагувала на інтерв’ю Петрова і Боширова, назвавши його брехливим і викривленим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.