Фінляндія повинна збільшити допомогу країнам, що розвиваються - прем'єр

Неділя, 2 вересня 2018, 13:40

Фінляндія повинна підвищити рівень допомоги країнам, що розвиваються.

Про це заявив прем'єр-міністр Юхе Сіпіля, пише Yle.

Уряд Сіпіля в 2016 році урізав кошти на допомогу країнам, що розвиваються. На даний момент відрахування становлять близько 0,4 % від ВВП. Сіпіля заявив, що Фінляндії слід досягти поставленої цілі ООН в 0,7 % від ВВП.

"Нам довелося скоротити витрати на цю важливу справа, коли ми були змушені відновлювати економіку Фінляндії", – зазначив Сіпіля.

Він також заявив у черговий раз, що квоту на прийом біженців можна було б підняти з нинішніх 750 до 1500-2000 осіб. За словами Сіпіля, ЄС має посилити співпрацю з гуманітарними організаціями ООН, щоб надавати допомогу людям поблизу від вогнищ конфліктів.

"Коли прикордонний контроль буде ефективним і будуть створені пункти відбору біженців через ООН, я готовий підвищити квоту. Це буде означати кінець неконтрольованої міграції", - каже Сіпіля.

Сіпіля підтримує полегшене звільнення працівника в невеликих компаніях

За його словами, уряд дотримується своїх планів полегшити звільнення працівника на підприємствах, в яких кількість працівників не перевищує 20 осіб. Ряд профспілок вимагає від уряду відмовитися від цієї пропозиції. Профспілки також повідомили, що готуються прийняти заходи проти закону, якщо уряд не піде на поступки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.