Угорщина створює нові адміністративні суди на тлі побоювань ЄС

Четвер, 20 вересня 2018, 13:56

Угорщина створить нову систему судів до січня 2020 року для вирішення питань, пов'язаних з державним управлінням, на тлі стурбованості ЄС щодо верховенства права в країні.

Про це повідомив міністр юстиції Угорщини у четвер, інформує Reuters.

Минулого тижня Європарламент проголосував за рішення із закликом запровадити санкції проти Угорщини за порушення правил та цінностей ЄС. Угорщина заявила, що буде оскаржувати рішення в суді ЄС.

Оголошуючи план створення нових адміністративних судів, міністр юстиції Ласло Трочані відкинув побоювання щодо того, що уряд намагатиметься призначити до них суддів, лояльних до уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана.

"Ми хотіли б створити дуже ефективну адміністративну судову систему", - сказав він журналістам в кулуарах судової конференції. "Я відкидаю звинувачення про те, що уряд буде обирати людей на посади суддів, які будуть приймати сприятливі для уряду рішення", - додав він.

Трочані зазначив, що суди державного управління є частиною правової системи в декількох країнах ЄС, включаючи Австрію і Францію. Він додав, що нові судді призначатимуться на основі конкурсних іспитів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.