Президент Фінляндії за перегляд законодавства через загрозливу діяльність компаній росіян

Вівторок, 25 вересня 2018, 08:06

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо вважає за необхідне оновити закони, щоб влада за необхідності могла втручатися в купівлю-продаж нерухомості, якщо є необхідність забезпечити державну безпеку.

Так він відреагував на обшуки у пов’язаній з росіянами компанії, яка, за даними ЗМІ, скуповувала стратегічно важливі земельні ділянки, повідомляє Yle.

Нііністьо не став відповідати на питання, чи слід Фінляндії експропріювати землі компанії Airiston Helmi, підозрюваній у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків в особливо великих масштабах. Він, однак, зазначив, що у влади немає підстав на експропріацію, тому що угода укладена багато років назад.

За словами президента, він давно знав про плановану операцію правоохоронців у архіпелазі Турку. Нііністьо зазначив, мова йшла про масштабні рейди, тому що компанія володіє багатьма об'єктами нерухомості.

За словами Нііністьо, він давно стурбований придбанням росіянами нерухомості на стратегічно важливих територіях. Президент, однак, не вірить, що поліцейська операція вплине на відносини між Фінляндією і Росією.

Цими вихідними неподалік від міста Турку пройшла велика спецоперація фінської поліції у співпраці з іншими державними структурами. Розслідування стосується відмивання грошей у міжнародних масштабах. 

За даними фінських ЗМІ, розслідують діяльність компанії Airiston Helmi, за якою стоїть російський бізнесмен. Підозрюють, його фірма скуповувала стратегічно важливі землі, щоб підготувати ділянку у Фінляндії для ремонту російських підводних човнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: